Munich, Germany

Sort by

About Munich

München


München is de hoofdstad van de deelstaat Beieren in het zuiden van Duitsland. De stad heeft zo’n 1,5 miljoen inwoners en is de derde grootste stad van heel Duitsland. De stad is een belangrijk centrum voor Duitsland op economisch en cultureel gebied. Internationaal staat München vooral bekend om het historische hart en unieke bezienswaardigheden. Kortom, een topbestemming voor een korte stedentrip!

Doen in München

De Münchenaren zijn echte levensgenieters en kennen een gastronomisch leven met veel braadworsten en bier. München staat vooral bekend om de verschillende biergartens en natuurlijk om het jaarlijks terugkerende festival Oktoberfest. Mensen over de hele wereld reizen in oktober naar de stad om het grootste bierfeest ter wereld bij te wonen. Het feest trekt zo’n 6 miljoen bezoekers per jaar. In de verschillende biertenten wordt vooral veel volksmuziek en schlager gespeeld. Dit bijzondere feest moet je minimaal één keer in je leven meemaken. Wil je hier bij zijn? Dan is het zeker weten een aanrader om je hotel op tijd te boeken. Vaak zijn de hotels al vroegtijdig volgeboekt!

Culturele bezienswaardigheden


Natuurlijk heeft München ook verschillende historische en culturele bezienswaardigheden zoals Marienplatz dat wordt omringd met prachtige historische gebouwen. Verder zijn er verschillende musea, kastelen, kerken en kathedralen die je kunt bezoeken. Zo is het zeker de moeite waard om de laatgotische Frauenkirche te bezoeken. De kerk met bijna honderd meter hoge torens bepalen vooral het silhouet van München.

Voor de diehard shoppers onder ons is de stad trouwens ook een perfecte locatie om los te gaan. De stad heeft kleine hippe winkelstraatjes, boetiekjes tot aan grotere winkelcentra. De winkels liggen voornamelijk rondom Marienplatz, waarbij de Kaufinger Straße de belangrijkste straat is. 

Hotels in München

Het aanbod voor overnachtingen in München is groot. Zo zijn er kleine hotels tot aan grotere hotelketens. Eigenlijk is er voor ieder budget wel iets te vinden. Via Hoteltoday.com kun je de beste deals vinden en flink wat geld besparen!