Venetie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste hotel deals, nieuwtjes en aanbiedingen!

Book online or call +1 866 230 4002
Kustplaatsen Amalfi

De mooiste romantische kustplaatsen van Italië

Of je nu Italië-minded bent of niet, er zijn van die plekken in de wereld die je eigenlijk niet mag missen in je leven. Zo ook de onderstaande kustplaatsen in bella Italia. Perfect voor een romantische getaway…

Combinatiereisje? Kijk hier voor de voordeligste hotelaanbiedingen en last minutes in onder andere Rome, Milaan en Napels.

Cinque Terre (Italiaanse Rivièra)

Parco Nazionale delle Cinque Terre (vijf dorpen) vind je aan de Italiaanse Rivièra, in de buurt van La Spezia. Vroeger waren de dorpen Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore nauwelijks bereikbaar. Inmiddels ligt er wel een weg naar de kustplaatsen toe, maar er is geen autoweg die de dorpen langs de kust met elkaar verbindt. Dit kan alleen per spoorlijn (door tunnels) of via oude wandelpaden. Toch weerhoudt dit toeristen er niet van om af te reizen naar deze magische plek. Als je de plaatjes ziet, snap je meteen waarom:

Positano

De Amalfikust is fantastisch en perfect voor een roadtrip per Fiat500. Neem Napels als startpunt en rijd de stad uit langs de Vesuvius en Pompeï richting de adembenemende dorpen van de Amalfikust.

Bezoek het strandje Cala di Furore, en laat de bochtige SS163 je verder voeren langs kustplaatsen als Ravello, Amalfi, Praiano, Atrani en Positano. Wie ooit de film Under the Tuscan Sun heeft gezien, weet: Positano is op en top romantiek.Vanuit daar kun je eventueel nog een bootreisje maken naar het idyllische jetset eilandje Capri. Een zoen onder I Faraglioni di Capri maakt je romantische reis helemaal af.

Een bericht gedeeld door Kim (@kimwaninge) op

Venetië

Denk je aan water en Italië, dan denk je aan Venetië! Vermijd deze plek wel zo veel mogelijk in het hoogseizoen, want dan is het er zo druk, dat dit wel een beetje ten koste gaat van de romantiek. Tenzij je nog in de fase zit waarbij je echt alleen maar oog hebt voor elkaar, natuurlijk.

Venetië Italië

 

Venetië Italië

Procida

Hier had je waarschijnlijk nog nooit van gehoord. En dat is nou net het mooie aan dit kleine eiland. Het is er prachtig en schilderachtig met kleurrijke huisjes aan de haven. En de kans dat je er Nederlanders tegenkomt, is best klein. Die vind je namelijk op het nabijgelegen (en toeristische) eiland Ischia, op Capri, in Napels of aan de Amalfikust. Rust en verse vis is zo’n beetje waar het leven van de eilandbewoner om draait. Heerlijk dus voor een romantic getaway.

Sirmione (Gardameer)

Geen kustplaats aan zee, maar aan Lago di Garda! Het kasteel met slotgracht, Rocca Scaligera en de vele zwanen die Sirmone aan doen, zorgen voor een dromerige sfeer. Wanneer de zon ’s avonds tussen de bergen wegzakt en het laatste licht nog een beetje over het meer schittert… Afijn, het Gardameer is een romantische plek, punt. Een aanrader is om een rondje Gardameer te rijden. Bezoek dan ook vooral Lazise. Andere mooie plekken zijn Limone sul Garda, Malcésine (Monte Baldo), Salò en Riva del Garda (in de buurt van de Grotta Cascata Varone en het knalblauwe Lago di Tenno).