Venetie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste hotel deals, nieuwtjes en aanbiedingen!

Book online or call +1 866 230 4002

Hier wil je naartoe: liefde voor last minute Lissabon!

Een soort van Golden Gate Bridge én Cristo Redentor op 1 plek. Dat kan maar één stad zijn: Lissabon! Deze zonnige stad vol Fado muziek, sangria en pastéis de nata moet je een keer bezocht hebben. 

Lissabon: perfecte mix tussen culi & cultuur

Tram 28, Torre de Belém en slenteren over gladde straatstenen door kleurrijke steegjes: Lissabon is fantastisch als citytrip. Je vindt hier een perfecte mix tussen het bezoeken van highlights, zon, zee en strand, shoppen en heel veel lekker eten.

Lissabon
Tram 28

Belém

Breng sowieso een bezoek aan de wijk Belém. Vanuit het centrum pak je vrij gemakkelijk een bus richting Palácio Nacional da Ajuda. Van daaruit kun je al wandelend ‘afdalen’ langs een hoop bezienswaardigen. Bijvoorbeeld Igreja da Memória, het indrukwekkende Mosteiro dos Jerónimos, Torre de Belém en Padrão dos Descobrimentos.

Lissabon Belém
Torre de Belém

 

Lissabon
Padrão dos Descobrimentos

Vlakbij dit prachtige monument vind je Pastéis de Belém, waar je de enige echte pastéis de nata kunt kopen volgens oorspronkelijk (geheim) recept.

Loop je een stuk door, dan kom je uit bij de Lissabonse Golden Gate Bridge: Ponte 25 de Abril. Hier heb je een mooi uitzicht op het beeld Cristo Rei. Aan de voet van de brug ligt een haven met veel leuke eettentjes. Goed excuus voor koude affogato, sangria of tapas op het terras.

Ponte 25 de Abril & Cristo Rei

LxFactory

Dichtbij de haven, in de straat R. Rodrigues de Faria ligt LxFactory: een soort van Strijp-S. Op het oude fabrieksterrein vind je allerlei hippe restaurantjes en winkels. Vooral de boekhandel Ler Devagar mag je eigenlijk niet missen. Dit is een van de spectaculairste boekhandels die je ooit zult tegenkomen.

Cascais

Liefhebber van zon, zee en strand? Met de trein vanaf Cais do Sodré ben je in 40 minuten in de badplaats Cascais. Hier kun je een mooie wandeling maken langs het water richting de Boca do Inferno (mond van de hel). Zijn meteen alle tapas en pastéis er weer afgetraind…

Lissabon
Cascais

Bairro Alto, Baixa en Alfama

Ook rondom het centrum van Lissabon valt er natuurlijk genoeg te beleven! Vanaf Praça do Comércio loop je Rua Augustus in, waar shopfanaten zich uit kunnen leven. Vergeet niet halverwege de straat even naar links te kijken, voor de 45 meter hoge Santa Justa-lift. Ook mooi!

Bairro Alto is een populair uitgaansgebied waar je veel gezellige cafés en hippe restaurants vindt. Tapas-Bar 28 is bijvoorbeeld erg leuk. Je kunt hier tussen de Lissabonners op een trap sangria en tapas bestellen.

 

Alfama is een oude arbeidersbuurt waar je kunt ronddwalen in kleine steegjes en op trappen. Zoek een restaurantje op en geniet hier van de authentieke Fado klaagzang.

Overtuigd? Een vliegreis naar Lissabon boek je tegenwoordig al vanaf  50-60 euro. Die reis duurt nog geen drie uur én je wint bovendien een uur door het tijdsverschil. De maand juni is bovendien de perfecte maand om de stad te bezoeken vanwege de Festas de Lisboa, die overal in de stad voor veel gezelligheid zorgen.

Boek nu snel je last minute hotelovernachting in Lisboa!