Venetie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste hotel deals, nieuwtjes en aanbiedingen!

Book online or call +1 866 230 4002
Filmlocatie Amalfi

Fantastische filmlocaties: reis je favo blockbuster achterna

Deze week kun je de superheldenfilm Wonder Woman bekijken in de bioscoop. De trailer van de film maakt dat je meteen tickets wilt boeken naar een Grieks oord. Wat een adembenemende filmlocaties… Ware het niet dat de beelden van het paradijselijke eiland Themyscira grotendeels zijn geschoten in de buurt van Salerno (Campanië, Italië). Oh! 

En we worden vaker ‘genept’ door locatiescouts. De film Mamma Mia! is nog wel met name opgenomen op de Griekse eilanden Skopelos en Skiathos. Maar voor de strand scènes – heel logisch? – reisde de cast en crew af naar Laguna Beach in Californië.

Ben je een groot filmliefhebber en wil je je reis iets anders insteken dan het afvinken van bekende highlights? Zet dan deze bijzondere filmlocaties op je lijstje en reis je favoriete blockbusters achterna!

Filmlocatie Amalfi
Campanië

When in Rome

Ben je in Rome? De hele stad is sowieso al het decor van vele films zoals Eat Pray Love, Angels and Demons, Nine, Ocean’s Twelve, Spectre en Mission: Impossible III.

Heb je het Pantheon, Colosseum, Bocca della Verità, Forum Romanum en het ‘geheime’ sleutelgat op Piazza dei Cavalieri di Malta al gezien? Reis dan af naar het zuidoosten van Rome. In Cinecittà Studios kun je namelijk een kijkje nemen tussen de decors van Ben-Hur, Gangs of New York, de tv-serie Rome en La dolce vita.

filmlocaties Rome
Filmset tv-serie Rome

 

Filmlocaties Rome
Filmset Gang of New York

Troy

Troy ligt in Turkije, maar vrijwel niets is Turks aan de filmlocaties van het gelijknamige filmepos. Brad Pitt, Orlando Bloom en Eric Bana schitterden met name op de stranden van Malta en Cabo, Mexico. Daarnaast zijn grote delen opgenomen in filmstudios in Malta en Engeland.

Filmlocaties Malta
Gozo, Malta

Semi-Caribisch

Bij een filmtitel als Pirates of the Caribbean verwacht je als filmlocaties een lange lijst stranden en eilanden in de Caraïben. Dat is deels waar. De filmreeks is met name geschoten in delen van het Caribisch gebied, maar ook in Hawaï en Californië. Er zit wel enig verschil in per deel:

  • The Curse of the Black Pearl: Dominica, Saint Vincent en de Grenadines en de Dominicaanse Republiek
  • Dead Man’s Chest: Bahamas, Dominica, Saint Vincent en de Grenadines
  • At World’s End: Bahamas, Dominica, Niagara Falls en Hawaï
  • On Stranger Tides: Hawaï en Puerto Rico
  • Dead Men Tell No Tales (Salazar’s Revenge): Australië

 

Filmlocaties Grenadines
Saint Vincent en de Grenadines

Hollywood van Marokko

Veel excursies in Marokko bieden je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Studios Atlas in Ouarzazate. Dit wordt ook wel het Hollywood van Marokko genoemd, omdat in deze studios erg veel blockbusters zijn opgenomen. Denk aan: Gladiator, Prince of Persia, Exodus, de HBO serie Game of Thrones, Babel, Kingdom of Heaven, Alexander, The Mummy en zelfs Sex and the City 2

Filmlocaties marokko

 

filmlocaties marokko

My precious

Nieuw-Zeeland werd letterlijk flink in the picture gezet dankzij de trilogieën van Lord of the Rings en The Hobbit. Hun nieuwe slogan is niet voor niets ‘100% Middle-earth, 100% Pure New Zealand.’

Winter is coming

Geen film, maar wel ontzettend populair: Game of Thrones. Locatiescouts hebben sowieso al een topbaan, maar voor dit project helemaal. Wist je trouwens dat de serie (naast de Atlas Studios in Ourzazate, Marokko) voor een groot deel is opgenomen in Europa?

Wie de serie goed kent, weet dat de wereld van Jon Snow en Daenerys Targaryen is opgedeeld in Westeros en Essos. Voor het drogere Essos is er veel geschoten in Spanje (regio Andalusië en Catalonië). Kroatië (Dubrovnik) en Malta. De ‘koelere’ stukken van de serie zijn met name opgenomen in IJsland, Noord-Ierland, Schotland.

filmlocaties ijsland
IJsland

 

Filmlocaties Adalusie
Almeria, Andalusië