Venetie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste hotel deals, nieuwtjes en aanbiedingen!

Book online or call +1 866 230 4002
Pirates of the Caribbean

De filmische bestemmingen van Pirates of the Caribbean

Eentje in de categorie: ben ik al zó oud?! Vandaag, 28 juni, is het alweer 14 jaar geleden dat de film Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl in première ging in Disneyland Resort, Californië. En wat hebben we sindsdien gesmuld van de hagelwitte stranden, piratenhavens en azuurblauwe wateren. Hoewel veel in studios en nagebouwde piratendorpen is opgenomen, zijn er wel degelijk plekken op deze wereld waar Johnny Depp als zijn alter ego Jack Sparrow rond huppelde. Heilige grond. Hoist the colours en vaar mee langs filmisch mooie wereldplekken.    

Caribisch gebied

Wanneer een film Pirates of the Caribbean heet, mag je verwachten dat deze in het Caribisch gebied is opgenomen. Voor een groot deel is dat ook waar. De Caraïben waren ook in werkelijkheid een populaire hotspot voor piraterij en hier lagen veel piratenhavens zoals Port Royal en Tortuga. Voor de avonturen van de Black Pearl werd er vooral gefilmd op de Dominicaanse Republiek, Saint Vincent en de Grenadines, Dominica en de Bahama’s.

Pirates of the Caribbean
Dominicaanse Republiek

 

Pirates of the Caribbean
Dominicaanse Republiek

Puerto Rico

Voor de vierde film in de reeks, , is de filmploeg afgereisd naar Puerto Rico. De strandscène op het einde is bijvoorbeeld opgenomen bij Fajardo.

Bonneville-zoutvlakte

Als je beelden van de Bonneville Salt Flats in Utah ziet, herken je het direct. Dit is Davy Jones’s Locker waar Jack met zijn schip strandt in het derde deel, At World’s End.

Pirates of the Caribbean

Niagara Falls

In datzelfde deel zeilen Barbosa, Elizabeth, Will en piratenvrienden over ‘het randje van de wereld’, World’s End, om bij Jack te komen. Shots hiervoor zijn opgenomen bij een van de grootste watervallen ter wereld, Niagara Falls.

Pirates of the Caribbean

Californië

De staat Californië is regelmatig bezocht door cast en crew. Onder andere op de plekken Rancho Palos Verdes, Redondo Beach, Santa Clarita, Long Beach en  San Pedro is gefilmd. Een bijzondere plek zijn de Guadalupre-Nipomo Dunes. Hier ‘vaart’ de Black Pearl overheen in Davy Jones’ Locker, op weg naar zee.

Pirates of the Caribbean
Guadalupre-Nipomo Dunes

Hawaï

Vanaf het derde deel zijn veel opnamen gemaakt in Hawaï, en dan met name op O’ahu, Maui en Kauai.

Voor On Stranger Tides  is er bijvoorbeeld gefilmd in Turtle Bay, Waikapala’e Wet Cave, Honopu Beach, Halona Cove en Kilauea Falls. De tv-serie Lost werd trouwens ook grotendeels op O’ahu gemaakt. Het is niet raar dat locatiescouts juist deze plek uitzoeken, de natuur is er bijna surrealistisch, zo mooi.

Pirates of the Caribbean

 

Pirates of the Caribbean

Engeland

Minder tropisch, maar zelfs onze buren in het westen zijn aangedaan door Johnny Depp en consorten. De film On Stranger Tides begint hier. De scènes zijn onder meer opgenomen bij Old Royal Naval College (Greenwich), Hampton Court Palace (East Molesey), St Ives (Cornwall), Knole House (Sevenoaks) en King’s College (Cambride).

Australië

De nieuwste film Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (Salazar’s Revenge) is waarschijnlijk nog het minst Caribisch. Hiervan zijn grote delen Down Under gefilmd. In Helensvale en Maudsland is bijvoorbeeld een hele set nagebouwd met Caribisch dorp en schip. Voor de mooie plaatjes kun je een bezoek brengen aan Moreton Bay, Hastings Point, Mount Tamborine, Whitsunday Islands en Lennox Headland Reserve.

Pirates of the Caribbean
Whitesunday Islands

Pirates of the Caribbean Disneyland

De succesvolle films van Disney zijn trouwens gebaseerd op een dark water ride in de verschillende Disneyland pretparken. Ook daar kun je dus altijd terecht om onder de melodieën van het liedje Yo Ho (A Pirate’s Life for Me) het piratenleven te aanschouwen. Goed, met die mechanische poppen is het niet helemaal het echte werk, maar je kan zomaar eens verrast worden…